Op zoek naar een studentenkamer? Word lid!

Leden van studentenverenigingen komen vaak makkelijk aan een kamer

Utrecht, 22 juni 2014 – Nu de examenuitslagen zijn geweest gaan veel scholieren zich concentreren op de volgende stap: het studentenleven. “Er komt veel bij kijken als je gaat studeren,” zegt Anne Kamp, voorzitter van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV). “Aankomend studenten beginnen vaak met de zoektocht naar een kamer in hun nieuwe thuisstad in spé, een studentenverenigingen kan hier bij helpen.”

Studentenhuisvesting is een veel besproken onderwerp binnen gemeenten. Het aantal studenten groeit, dit jaar zelfs met 8% en er worden veel woningen bijgebouwd voor studenten, echter blijkt het in veel steden toch nog altijd moeilijk om een kamer te vinden. De LKvV erkent dit probleem en vroeg zich af of het lid worden van een studentenvereniging deze zoektocht makkelijker maakt.

Uit een enquête die de LKvV heeft uitgezet bij leden van studentenverenigingen blijkt dat lid zijn van een studentenvereniging wel degelijk bij kan dragen in het zoeken van een kamer. 61% van de respondenten zegt dat het lid zijn bij hun vereniging veel tot zeer veel heeft bijgedragen aan het vinden van een studentenkamer. Kamp: “door lid te worden van een studentenvereniging leer je heel snel veel mensen kennen, als er ergens een kamer vrij kom je daardoor al snel in aanmerking.”

In juli lanceert de LKvV een nieuwe website voor de “Word lid!” campagne: www.wordlid.com. Op deze website is veel informatie te vinden over het studentenleven, waaronder huisvesting.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Praat zelf mee