Op 16 augustus 2019 is de Stichting Continuïteit Sint Jansbrug opgericht als ondersteuning van de bestuurs- en commissieleden van Sint Jansbrug, voor het geval de financiële ondersteuning vanuit de TU Delft wegvalt of onvoldoende is.
De meest voorkomende reden om aanspraak te maken op de stichting is het studeren aan een andere onderwijsinstelling die de TU Delft niet erkent. Zo krijgt een bestuurslid van de vereniging die aan Inholland studeert, door deze spaarpot dezelfde bestuursbeurs als zijn of haar bestuursgenootjes. Wel zo eerlijk, en tegelijkertijd verkleinen we hiermee onze afhankelijkheid van de TU Delft. Het bestuur van de stichting bestaat uit oud-leden.
Sinds de oprichting heeft de stichting hulp geboden aan vier bestuursleden en zes commissieleden. Eén van deze bestuursleden die aanspraak heeft gedaan en gekregen op de stichting is Josien Zwinkels.
Josien deed in 2022-2023 een bestuursjaar bij Sint Jansbrug. Ze was toen net klaar met haar HBO bachelor International Business aan de Haagse Hogeschool en wist nog niet precies wat ze daarna wilde doen. Ze wist wel dat ze nog wilde studeren, maar wilde een tussenjaar zodat ze de juiste keuze kon maken. Ze koos voor een leerzaam bestuursjaar zo vlak na corona. Voor haar bestuursjaar kon ze echter geen aanspraak maken op de RPF maanden van de TU en de Haagse Hogeschool had geen dergelijk programma. Daarom meldde ze zich bij Stichting Continuïteit, waarvan ze uiteindelijk een bijdrage kreeg.
‘In een bestuursjaar kan je natuurlijk gewoon niet heel veel werken en omdat ik niet ingeschreven stond bij een opleiding kon ik ook niet lenen.’ Haar bestuursjaar was hard werken, waar ze meestal wel 60 uur in de week bezig was voor de vereniging om alles weer op te starten na een aantal coronajaren. Het geld wat ze van de stichting kreeg gaf haar wat meer rust, waardoor ze naast haar bestuurstaken maar ongeveer 4 uur in de week hoefde te werken om rond te komen ‘Voor een bestuursjaar krijg je natuurlijk alleen ‘ervaring’ terug. En dan was dit wel fijn als je op een bepaalde manier wordt geholpen’. De mogelijkheid om wat te krijgen bij de stichting maakte de keuze voor een bestuursjaar voor Josien ook makkelijker. ‘Ik denk dat mijn ouders anders in elk geval hadden gezegd: dit ga je niet doen want je krijgt er helemaal niks voor terug. Die waren wel blij dat ik er toch iets voor kreeg.’
“Een bestuursjaar leek me goed aan te sluiten bij mijn studie, het leek me een leerzame ervaring,” zegt Josien. “Een beetje oefenen met en proeven van het werkleven. Uiteindelijk heeft het me veel gebracht. Ik heb veel over mezelf geleerd, een hechte vriendengroep gekregen met veel leuke herinneringen en als Verti veel geleerd over conflicten afhandelen.”
Tijdens haar bestuursjaar introduceerde ze samen met een van haar medebestuurders het grensoverschrijdend barblad. Daarop kan tijdens borrels en feestjes bij Sint Jansbrug melding gemaakt worden als een lid te ver is gegaan. Helaas iets wat nodig was, maar iets wat de vereniging veiliger heeft gemaakt en waar ik best trots op ben om te kunnen achterlaten na mijn bestuursjaar”. Nu staat ze aan het einde van haar master Public Administration van de Universiteit Leiden en kan ze bijna beginnen aan haar werkende leven. Waar ze met haar bestuurservaring, dankzij de Stichting, een vliegende start kan maken.
Reacties
Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?