Elders in deze nieuwsbrief las je al hoe oud-lid Thomas de Boer een medicijnenprinter ontwikkelt, maar hij is niet de enige die druk bezig is. Een overzicht aan toffe projecten, variërend van glas buigen tot boeken schrijven, van onbewoonde eilanden tot complottheorieën en van de energietransitie tot Project Rembrandt. En – vers van de pers – een afstudeerprijswinnaar!
- Berend Schuit – Heinz Stoewer Space Award 2022
- Tim van Driel – Afstudeeronderzoek: Buigen tot het breekt
- Tamara Kloek – Boek: ‘Dit is kunstmatige intelligentie’
- Freek Müller – Project Rembrandt
- Anne Ton – Onderzoek op de Marker Wadden
- Emiel van Druten – Promotieonderzoek: Sustainable Research
Om meteen met dat meest nieuwe nieuws te beginnen: oud-bestuurslid Berend Schuit (Flamboyant) heeft afgelopen week de Heinz Stoewer Space Award 2022 gewonnen voor zijn afstudeeronderzoek. Daarin ontwikkelde hij een machine-learning model dat uit data verzameld door het Nederlandse ruimte-instrument TROPOMI automatisch methaanpluimen kan identificeren.
En dan was er Tim van Driel (Tarantula), die eind vorig jaar afstudeerde op het gebruik van glas in gevels. Specifiek deed hij onderzoek naar het buigen van glas, zonder verhitting: tot wanneer buigt het, en wanneer breekt het? TU Delft platform ‘Stories of Science’ schreef er ‘n artikel over en maakte een filmpje.
Tamara Kloek (Volantica) schreef mee aan het boek ‘Dit is kunstmatige intelligentie’. Zoals de titel al aangeeft, biedt het boek een goede basis op het gebied van kunstmatige intelligentie. Tamara werkt bij MIcompany, een bedrijf gespecialiseerd in data-analyse en AI. Het boek werd positief beoordeeld en is te koop is bij managementboek.nl.
In een andere hoek is er Freek Müller, huidig lid van Sint Jansbrug, die meedoet aan Project Rembrandt. Voor wie er niet bekend mee is: in dat TV-programma gaat men op zoek naar de beste amateur-kunstschilder van Nederland. Freek is bij de beste vier geëindigd. – eerdere afleveringen kun je hier terugkijken.
Verder: Anne Ton (Flamboyant) kwam je mogelijk al tegen in Delft Integraal, het alumnimagazine van de TU Delft. Ze begeleidde tien masterstudenten die – als eerste groep ooit – meerdaags onderzoek deden op de Marker Wadden. Het verhaal toch gemist? Hier lees je het terug.
Tot slot: Emiel van Druten (Bamb), die in 2017 al in de nieuwsbrief langskwam met zijn afstudeerscriptie, doet aan de Technische Universiteit Eindhoven promotieonderzoek naar mogelijkheden om vraag en aanbod naar energie beter te koppelen. Als dat lukt hoeft (groene) stroom minder heen en weer getransporteerd te worden en lopen we minder snel aan tegen de grenzen van het elektriciteitsgrid. Emiel legt het in ‘n kort filmpje verder uit – en heeft daarin ook ‘n oproep voor consumenten.
Reacties
Er zijn (nog) geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?